Prof. Dr. Caner Arabacı'da Bozkır Gücü Diyor

Merkezi Konya’da bulunan Bozkır Gücü Spor Kulübü Başkanı Muammer Tunahan, Prof. Dr. Caner Arabacı'ya Bozkır Gücü Spor Kulübünün atkısını hediye etti. Caner Arabacı’da, Necmettin Erbakan Üniversitesinde verdiği sohbetinde, Bozkır Gücü’nün atkısıyla sohbetine devam etti.


 Bozkır Gücü Spor Kulübü Başkanı Muammer Tunahan, geçtiğimiz yıllarda Konya Merkezde Bozkır Gücü Spor Kulübünü kurarak Bozkır’ın tanıtımına katkı sağladığı ve bu katkısının her geçen gün arttığı görülüyor. Kulüp Başkanı Tunahan, geçtiğimiz haftada, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı’ya Bozkır Gücü Spor Kulübü’nün atkısını hediye etti.
Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Tunahan: “Bu hafta katıldığım Yesevi sohbetlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölümü başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı hocama Bozkır Gücü Spor Kulübü atkısını hediye ettim. Kulüp ismini armasını ve renkleri çok beğendiler. Prof. Dr. Arabacı sohbeti bu atkıyı takarak vermek istiyorum diyerek sözlerine şöyle başladı: “Bu arma da tasvir edilen şey tarihteki  "ALP" lige Türklerin İslamiyeti kabulü ile "EREN" "GAZİ"lik eklenerek Müslüman Türk savaşçılarını GAZİ ALPERENLER olarak tanımlanmıştır" sözleriyle sohbetini açmıştır. Prof. Dr. Caner Arabacı hocamız Alperen kimdir? Nasıl olmalıdır? Dede Korkut hikâyeleri ve birçok tarihi kaynaklarda ki Türk yiğidinin nasıl bir kişilik olarak tanımlandığını anlattı.

Sohbet devam ederken arkadaki asker neden geriye doğru ok atıyor? Diye bana bir soru yöneltti. Cevabım çok basit ve net: "Biz Türkler göğüs göğüse vuruşmadan kaçmayız ama en büyük yenilgileri de hep arkadan vurulduğumuz (ihanetler) için yaşadık. İşte bu yüzden bugün de gençleri ihanetlere karşı uyanık olsunlar diye pusatın yönünü geriye çevirdik” hocam dedim. Caner hocamızdan Bozkır'da bir konferans için de söz aldım. Şayet gençlerden bir konuda talep olursa, Bozkır’da da bir konferans yapacağız” şeklinde konuşmalarını tamamladı.
Prof. Dr. Caner Arabacı'da Bozkır Gücü Diyor Prof. Dr. Caner Arabacı'da Bozkır Gücü Diyor Reviewed by Bozkır Dernekleri on Kasım 22, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.