Engelliye Göz, Kulak, El ve Ayak Olmak

Bozkırlı genç bir Uzman Çavuş kardeşimiz; "Muammer hocam etrafında tekerlekli sandalye alamayan engelli kardeşimiz veya büyüğümüz varsa ben yardımcı olsam da alsak ama lütfen adım bilinmrsin şuan Suriye'de görevdeyim. Allah rızası için yardımcı olalım hocam" diye mesaj yollamış okuyunca çok duygulandım gözlerim doldu ve kutsi bir hadis aklıma geldi ellerimi açıp pırlata gibi kocaman yürekli güzel asker için;

"Ey Allah'ım bu güzel yigidime yol aydınlığı ver onu düşmanlar karşında güçlü kıl ki onun gören gözü, işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı ol" diye dua ettim.

Daha sonra bu konuda araştırmalar yaptım. "Devlet engellilere tekerlekli sandalye veriyor ama görev yaptığım Konya Meram Kozağaç Esob Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'da zihinsel ve otizimli orta ağır engelli çocukların ilkokulu ve ortaokul kısmı bulunmakta burada çocukların ayaklarının gelişmesi ve beden eğitimi dersinde daha eğlenceli ve güvenli biçimde spor yaptırabilmek için bir üç tekerlekli bisiklete ihtiyaç var isterseniz bu konuda yardımcı olup yıllarca daha çok çocuğun ayağı olarak mutluluklarını paylaşa bilirsiniz" dedim.

Pırlanta yürekli askerimiz; "Muammer hocam şuan Libya'da görevdeyim dönünce Allah'ın izniyle hallediyoruz" diye cevap yazmıştı. Bugün ikinci kademedeki büyük çocuklar üç tekerlekli bisiklete kavuştular. Çocuklarımızın mutluluğu hepimizi mest etti. Birinci kademedeki minik çocuklarımız içinde küçük boy üç tekerlekli bisiklete bakıyoruz.

Bozkır Gücü Spor Kulübü Bozkırlı ve sosyal medyadan takip eden siz gönül dostlarımızın SEVGİSİ ve GÜVENİ ile yüreklerde büyümeye gönülden gönüle KÖPRÜ olmaya devam ediyor.
_____________

KONU İLE İLGİLİ KUTSİ HADİS:
"Kulum bana en çok farz ibadetlerle yaklaşır. Nafile ibadetlerle de bana yaklaşmaya devam eder. O kadar yaklaşır ki onun gören gözü ben olurum benimle görür, işiten kulağı ben olurum benimle işitir, tutan eli ben olurum benimle tutar, yürüyen ayağı ben olurum benimle yürür" 
(Buhari, Rikak: 38).

Muammer Tunahan
Kulüp Başkanı

  Bozkır Gücü Spor Kulübü
"SEVGİ VE GÜVENİN GÜCÜ"
Engelliye Göz, Kulak, El ve Ayak Olmak Engelliye Göz, Kulak, El ve Ayak Olmak Reviewed by Bozkır Dernekleri on Aralık 09, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.