Engellilere Yönelik Olumsuz Davranışlar Üzerine

Bir ay içinde Bozkır'da üç engelli kardeşimiz vefat etti. Onları çok güzel paylaşımlar, sevgi cümleleri ve fotoğraflarla yadettik ama eğri oturup doğru konuşalım. Bozkır ve köylerinde engelileri kızdırıp onların küfretmesinden keyf alan hatta onlara sigara, alkol gibi zararlı şeyler içiren kendini bilmezler var ama her ne hikmetse bunlara engel olan da pek yok. Gelin bundan sonra hamaset yapmak yerine hep beraber engelli kardeşlerimize normal davranalım normal davranmayanlara da engel olalım engel olamıyorsak bari hiç değilse tavır koyalım.

Bu konuda en çarpıcı örnek dün defnedilen Mustafa dayı (Sömek) bizim kücuklügumuzde kendi haline ailesi ile beraber bahçe bağ işleri yapan bir engelliydi. Mustafa dayıya bir düğünde  içki içirmişler engelli işte neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyor ki... Marifet gibi onun sarhoş vaziyeti ile kafa bulanlar bu iğrenç davranışlarıni devam ettirdiler. Sonucu hepimiz iyi biliyoruz.

Bir başka engellimiz Tatoğlan diye hitap edilen Mehmet Gerez amcaya kahvenin ortasında küredip onunda küfretmesine keyf alan karaktersizleri o köyde yaşayanlar bilir velhasıl diyecek çok şey var ..

Sözün özü gelin bundan sonra hamaset yapmak yerine hep beraber engelli kardeşlerimize normal davranalım normal davranmayanlara da engel olalım. Gelin bu kendini bilmez ayak takımlarına masum evlatlarımızı meze etmeyelim.

Bozkır Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken agaçişleri öğretmenimiz Kadir Hakyemez'in Bozkır'da ki engellilere duyarlı davranışı bana ilham olmuştur. Buradan öğretmenime saygı ve selamlarimı sunuyorum.

Lütfen kendimizi engellilerin yerine koyalım. Empati yapalım EMPATİ...

Bozkır Gücü Spor Kulübü olarak varlık sebebimiz engellilerimizin hak ettiği şekilde hayat sürmesine yardımcı olmaktır.

Kamuoyuna saygıylarımızla...

Muammer Tunahan
Bozkır Gücü Spor Kulübü
Baskanı
Engellilere Yönelik Olumsuz Davranışlar Üzerine Engellilere Yönelik Olumsuz Davranışlar Üzerine Reviewed by Bozkır Dernekleri on Kasım 03, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.